Політика

Лещенко повідомив, що піде у четвер до Генпрокуратури та передасть документи щодо "чорної бухгалтерії" Партії регіонів

Позафракційний народний депутат України Сергій Лещенко повідомив, що має намір 23 травня прийти до Генеральної прокуратури України на допит у справі про можливе розголошення даних досудового розслідування у справі про "чорну бухгалтерію" Партії регіонів, в якій фігурує американський політтехнолог Пол Манафорт.

"Радий повідомити, що у четвер, 23 травня, іду на допит до Генеральної прокуратури у справі Манафорта", - написав Лещенко на своїй сторінці у Facebook в середу.

Нардеп також зазначив, що днями у нього відбулася зустріч із спеціальним агентом ФБР, який повернув передані ним американському слідству речові докази Манафорта. "Матеріали повернуто у зв'язку із завершенням справи Манафорта у США. Тепер я запрошений на допит до Генеральної прокуратури, під час якого передам слідству наявні в мене документи", - підсумував Лещенко.

Як повідомлялося, 14 травня генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що позафракційного народного депутата України Лещенка викличуть до Генеральної прокуратури, а потім, імовірно, йому вручать підозру. "Наше слідство у справі Burisma є незалежним, неполітизованим і об'єктивним... Народного депутата Лещенка викличе слідство, йому поставлять запитання і, ймовірно, вручать підозру про розголошення даних досудового слідства щодо так званої чорної каси Партії регіонів, що призвело до втручання в американські вибори з української території", - сказав він.

При цьому Луценко наголосив, що журналісти не відповідальні за розголошення матеріалів, однак Лещенко вже був у статусі депутата.

21 травня Лещенко знову попросив Луценка допитати його для якнайшвидшого розслідування справи. "Я теж хочу поділитися інформацією зі слідством, як Луценко руками свого заступника підписав обвинувальний висновок Лавриновичу (екс-міністр юстиції Олександр Лавринович - ІФ) і зробив Манафорта фігурантом кримінальної справи в Україні", - заявив він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ