12:48 24.05.2019

В Україні стартував процес зміни місця голосування на позачергових виборах до ВР - голова ЦВК

1 хв читати
В Україні стартував процес зміни місця голосування на позачергових виборах до ВР - голова ЦВК

В Україні стартував процес тимчасової зміни місця голосування на позачергових виборах Верховної Ради України, повідомила голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук.

"Сьогодні розпочався виборчий процес із позачергових виборів народних депутатів України. Також стартує процес тимчасової зміни місця голосування", - написала Сліпачук на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

Вона нагадала, що кожен, хто хоче скористатися своїм правом проголосувати на виборах 21 липня, має подати заяву до органу ведення Державного реєстру виборців та тимчасово змінити місце голосування. Зробити це можна до 15 липня включно.

"Для виборців, чия виборча адреса знаходиться на тимчасово окупованій території достатньо лише паспорту з відповідною реєстрацією. Для всіх інших доведеться додати підтверджуючі документи, що ви дійсно будете в день голосування в тому місці, де хочете проголосувати", - додала Сліпачук.

Більше інформації про те, як змінити місце голосування або перевірити себе в Держреєстрі можна дізнатися за посиланням - https://www.drv.gov.ua.

Голова ЦВК зазначила, що під час голосування громадяни отримають два бюлетені - для голосування в загальнодержавному багатомандатному та одномандатному виборчому окрузі. "Тому якщо перебуватимете за межами свого округу, ви зможете проголосувати лише у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі", - пояснила вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА