Політика

Зеленський провів телефонну розмову з Меркель і планує найближчим часом поговорити з Макроном

 Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель і найближчим часом має намір провести телефонну розмову з президентом Франції Емманюелем Макроном, повідомляється на сайті глави Української держави.

"Володимир Зеленський та Ангела Меркель підтвердили обопільну зацікавленість в активізації зусиль із метою повернення миру на Донбас, зокрема в рамках Нормандського формату. Були узгоджені перші спільні кроки в цьому напрямку", - йдеться в оприлюдненому в п'ятницю на сайті українського президента повідомленні.

Співрозмовники обговорили перші заходи в рамках підтримання активного політичного діалогу на високому рівні. Окрему увагу було приділено розвитку ситуації на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

"Президент України планує найближчим часом провести телефонну розмову з президентом Франції Емманюелем Макроном", - йдеться в повідомленні.

Раніше в п'ятницю офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт повідомив, що канцлер Німеччини провела телефонну розмову з президентом України, під час якої обговорювалися Мінські домовленості.

"Обидві сторони наголосили на необхідності повної реалізації Мінських домовленостей і зацікавленості в продовженні тісної співпраці в Нормандському форматі. Вони домовилися з цього та інших питань підтримувати тісний робочий контакт", - йдеться в заяві Зайберта, що надійшла в "Інтерфакс".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ