Політика

Клімкін про позицію МЗС РФ щодо рішення Міжнародного трибуналу: млява і беззуба заява

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав "млявою і беззубою" заяву МЗС РФ на рішення Міжнародного трибуналу ООН з морського права щодо захоплених Росією трьох українських кораблів і 24 моряків.

"Почитайте мляву і беззубу заяву МЗС РФ щодо рішення Міжнародного трибуналу з морського права, і зрозумієте масштаб нашої сьогоднішньої перемоги. Росія повинна повернути українські кораблі, а головне - звільнити наших моряків", - написав глава МЗС у Твіттері.

Він проілюстрував свій твіт фотографією української команди після рішення Трибуналу в Гамбурзі, зазначивши: "А так виглядає просте дипломатичне щастя. Вітаю, колеги".

Як повідомлялося, 25 травня Міжнародний трибунал ООН з морського права виніс рішення, яким зобов'язав Російську Федерацію звільнити три українські кораблі і 24 українських моряків, захоплених у районі Керченської протоки в листопаді 2018 року, і дозволити їм повернутися в Україну. Трибунал зобов'язав РФ доповісти про виконання цього рішення до 25 червня 2019 року, а також зобов'язав Україну і Росію утриматися від будь-яких дій, які можуть погіршити або продовжити спір.

МЗС РФ заявило, що затримання українських суден у районі Керченської протоки не належить до юрисдикції міжнародного арбітражу і що Конвенція ООН з морського права не може бути задіяна під час вирішення спору Москви і Києва з цього приводу.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ