Політика

Парубій знову вимагає оприлюднити стенограму консультацій голів фракцій ВР із президентом Зеленським від 22 травня

 Голова Верховної Ради України Андрій Парубій знову вимагає оприлюднити стенограму і відеозапис консультацій голів фракцій парламенту з президентом України Володимиром Зеленським, які відбулися 22 травня.

"Я дав офіційний запит... щоб ця стенограма була передана всім учасникам зустрічі, оскільки ми обговорювали не приватні моменти - ми проводили консультації, передбачені Конституцією, і я сподіваюся, що найближчими днями на мій запит - і я впевнений, що це буде підтримано всіма головами фракцій - щоб суспільство могло бачити, як проходили переговори", - сказав Парубій на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій і груп парламенту в понеділок.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", спікер також заявив, що представник президента України у Верховній Раді Руслан Стефанчук допустив неточність у своєму коментарі, розміщеному на сайті глави Української держави, про зустріч президента з керівниками фракцій.

"На сайті президента було розміщено ваш коментар щодо консультацій президента з головами фракцій. Я процитую:"Учасники зустрічі погодили компромісне рішення підтримати зміни до чинного закону, які скасують мажоритарну систему і зменшать прохідний бар'єр. На жаль, ця цитата використана для того, щоб вкотре дискредитувати український парламент ", - сказав Парубій.

Спікер додав: "Заявляю, що ніякого компромісу, а тим більше консенсусу не було досягнуто щодо закритих списків... Прошу надалі не дискредитувати найвищий законодавчий орган України і голів фракцій", - зазначив він.

Парубій нагадав, що під час зустрічі відбувалися і відеофіксація, і стенографування.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ