Політика

Винесення на референдум питань національної безпеки може призвести до серйозних втрат для України - Климпуш-Цинцадзе

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе назвала пропозицію винести на референдум питання національної безпеки "перекладанням відповідальності", яку повинен нести президент, на народ України.

"Як на мене, це безвідповідально і призведе до серйозних руйнівних втрат для України як держави. Сподіваємося, що ці безвідповідальні заяви не матимуть реалізації в нашому житті", - сказала вона журналістам на Національному оборонному хакатоні в понеділок у Києві.

Климпуш-Цинцадзе назвала таку пропозицію "перекладанням відповідальності".

На її думку, українські громадяни не мають того обсягу інформації, на основі якої вони мають приймати такі рішення.

Як повідомлялося, 21 травня глава адміністрації президента України Андрій Богдан заявив, що в команді Володимира Зеленського розглядають можливість винесення питання про укладення домовленостей із Росією про мир на Донбасі на всенародний референдум. "Ми розглядаємо винесення питання про досягнення мирних домовленостей з Росією на народний референдум, щоб не тільки депутати проголосували і президент прийняв рішення, а народ прийняв рішення і суспільство дало оцінку", - сказав він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ