14:58 04.06.2019

Зеленський прибув до Брюсселя з першим закордонним візитом на посаді президента України

2 хв читати
Зеленський прибув до Брюсселя з першим закордонним візитом на посаді президента України

 Президент України Володимир Зеленський прибув до Брюсселя із дводенним візитом.

Президентський літак приземлився в другій половині дня вівторка в міжнародному аеропорту Завентем. Це перший закордонний візит Зеленського після обрання його главою Української держави.

Відповідно до програми, першою відбудеться зустріч із президентом Європейської Комісії Жаном-Клодом Юнкером, яка розпочнеться о 15:30 (16:30 за Києвом) церемонією офіційного рукостискання і фотографуванням у спеціальному VIP-corner будівлі Єврокомісії Берлімон без заяв для преси.

Після цього президент Зеленський переїде до штаб-квартири НАТО, де проведе зустріч із генеральним секретарем альянсу Єнсом Столтенбергом, після якої о 16:45 (17:45 за Києвом) відбудеться спільна прес-конференція. Після спілкування з пресою обидва високопосадовці візьмуть участь у засіданні Комісії Україна-НАТО на рівні послів.

Того самого дня о 18:20 (19:20 за Києвом) у будівлі Єврокомісії розпочнеться зустріч із президентом ЄК з питань євро, соціального діалогу, фінансової стабільності та фінансових послуг Валдісом Домбровскісом, який курирує питання макрофінансової допомоги Україні.

Завершує програму зустріч із президентом Польщі Анджеєм Дудою, яка відбудеться в представництві Польщі в ЄС, після неї президенти зроблять заяви для преси.

На другий день заплановано зустрічі з високим представником ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федерікою Могеріні та президентом Європейської Ради Дональдом Туском, після закінчення якої відбудеться спільна прес-конференція.

Коментуючи майбутній візит, прес-секретар глави держави Юлія Мендель 3 червня повідомила, що президент задекларує незмінність курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію, а також хоче почути від керівництва ЄС сигнали про підтримку України в її боротьбі проти агресії Російської Федерації та проведенні реформ.

У свою чергу офіційний представник Єврокомісії Маргарітіс Схінас зазначив, що майбутня зустріч президента Зеленського з президентом ЄК Юнкером є можливістю підтримувати "дуже хороший рівень відносин з Україною". "Це перша зустріч із новим президентом України, й ми з нетерпінням на неї чекаємо. Це можливість підтримувати дуже хороший рівень відносин, який у нас був з Україною також під час президентства Порошенка", - сказав він у понеділок на брифінгу в Брюсселі.

До складу української делегації увійшли заступник глави Адміністрації президента Вадим Пристайко, віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА