Політика

Нова влада Молдови продовжить реалізацію Угоди про асоціацію з ЄС - прем'єр

Прем'єр-міністр Молдови Мая Санду запевнила європейського комісара з політики добросусідства і розширення Йоганнеса Гана, що нова молдовська влада виконуватиме угоду про асоціацію з Євросоюзом.

Як повідомили в неділю "Інтерфаксу" в делегації Євросоюзу в Кишиневі, про це йшлося в телефонній розмові, яка відбулася напередодні, після того як новий кабінет міністрів Молдови приступив до роботи.

Згідно з повідомленням, єврокомісар схвалив мирне передання влади і привітав Санду зі вступом на посаду. Ган також заявив про готовність Європейського Союзу працювати з новим урядом Молдови.

"У разі необхідності ЄС може надати швидку підтримку та консультування, тільки-но буде виконано умови і новий уряд забезпечить дотримання верховенства закону, плюралізму ЗМІ та проведе судову реформу", - заявив єврокомісар.

"Санду підтвердили готовність реалізувати Угоду про асоціацію, основні принципи якої лежать у площині поваги до верховенства закону і демократії", - наголошується в повідомленні.

Санду запросила європейського комісара відвідати Кишинів в найближчий час.

Як раніше повідомляв "Інтерфакс", Ган приїжджав до Кишинева 3 червня. Цього ж дня в Молдові перебували спецпредставник президента РФ з розвитку торговельно-економічних відносин із Молдовою Дмитро Козак і директор Бюро Східної Європи Державного департаменту США Бред Фреден (Bradley Freden).

Після їх візитів вдалося розпочати переговори про створення правлячої коаліції між правим блоком ACUM, одним із лідерів якого є Санду, і Партією соціалістів Ігоря Додона. Їм вдалося сформувати новий уряд і змістити уряд Демпартії. Уряд приступив до роботи в суботу, після того, як колишня влада склала повноваження, а чимало лідерів Демпартії в п'ятницю ввечері спішно залишили країну.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ