19:25 17.06.2019

Макрон: Ми хочемо уникнути повного виходу РФ із Ради Європи

2 хв читати

Обмеження прав делегації Російської Федерації в Парламентській асамблеї Ради Європи не можна розглядати як санкції стосовно Росії за агресію проти України, наголосив президент Франції Еммануель Макрон та заявив про намір уникнути повного виходу РФ із Ради Європи.

"Є питання санкцій стосовно Росії. І тут Франція дотримується своєї лінії, щоб ці санкції подовжувати, доки не буде виконано умови. Але що стосується приналежності до Ради Європи, це не повинно розглядатися як санкції. Тому що від цих санкцій страждає не Російська держава, а громадяни Росії", - сказав Макрон після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Парижі в понеділок, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" про роботу Франції та Німеччини над поверненням російської делегації до роботи в ПАРЄ.

Він зазначив, що участь Росії в Раді Європи дає змогу громадянам цієї країни подавати позови проти РФ у разі порушення їхніх прав.

"Якщо Росія вийде, буде виключена з Ради Європи, це буде неможливо. Саме тому з головуванням Фінляндії (у Раді Європи - ІФ) ми розпочали процес консультацій, щоб повернути повною мірою Росію, щоб вона могла, по-перше, сплачувати внески, водночас не діяти як активний член", - сказав президент Франції.

"Йдеться про нормалізацію. Ми хочемо уникнути повного виключення, повного виходу Росії з Ради Європи, тому що вважаємо, що це шкодитиме інтересам громадян Росії насамперед", - резюмував Макрон.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА