Політика

Зеленський просить ВР цього тижня схвалити звільнення Луценка, Клімкіна та призначити Пристайка главою МЗС

Президент України Володимир Зеленський просить парламент поточного пленарного тижня дати згоду на звільнення з посади генерального прокурора України Юрія Луценка, звільнити міністра закордонних справ Павла Клімкіна та призначити Вадима Пристайка новим главою зовнішньополітичного відомства, заявив представник президента України в парламенті Руслан Стефанчук.

"Дуже просимо парламент України знайти можливість цього пленарного тижня розглянути три подання, внесені президентом України. Це про надання згоди на звільнення президентом України Луценка Юрія Віталійовича з посади генерального прокурора України, про звільнення Клімкіна з посади міністра закордонних справ і про призначення Пристайка міністром закордонних справ України", - сказав Стефанчук на засіданні погоджувальної ради парламенту в понеділок у Києві.

За його словами, Зеленський також очікує якнайшвидшого розгляду парламентом законопроектів у сфері роботи сонячних електростанцій, а також про відстрочку до 1 липня 2020 року впровадження повномасштабної моделі лібералізованого ринку електроенергії.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ