Політика

Зеленський запросив німецький бізнес брати участь в інвестиційній раді при АП

Президент України Володимир Зеленський запросив іноземний бізнес до участі в інвестиційній раді при Адміністрації президента, яка збиратиметься двічі на рік.

"У нас дуже великий пакет інновацій. Це наш проект "Держава в смартфоні", який забезпечить зменшення бюрократичного тиску на людей. Саме Адміністрація президента відновлює інвестиційну раду. Ми хотіли б проводити її двічі на рік. І запрошуємо вас, адже чим більше буде в цій раді іноземного бізнесу, тим прозорішою вона буде", - розповів Зеленський на зустрічі з німецькими бізнесменами, повідомляє прес-служба Адміністрації президента України.

Президент України наголосив на необхідності усунення тиску правоохоронних органів на бізнес. У майбутніх планах - забезпечення незалежності судів і правоохоронних органів, створення "електронної митниці" й боротьба з контрабандою.

"Інвестиційний клімат - це для нас пріоритет. Я розумію, чого боїться іноземний бізнес: наших правоохоронних органів, які тиснуть на підприємців, наших судів, які його не захищають", - зазеначив глава Української держави.

Представники німецького бізнесу заявили, що сподіваються на розвиток співпраці, але для цього потрібне поліпшення інвестиційного клімату та адаптація європейських стандартів в Україні.

На заході були присутні представники компаній, сукупний портфель яких становить 220 млрд євро.

"Це більше ніж два ВВП України, і це приблизно 450 тис. робочих місць", - повідомив президент Німецько-української промислово-торговельної палати Андреас Лір.

Президент України з представниками бізнесу також обговорили інвестиційну привабливість України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ