Політика

"Слуга народу" запустила третій етап постпраймериз: на сайті партії охочі можуть навести факти недоброчесності кандидатів у нардепи

Партія "Слуга народу" запустила третій етап процедури постпраймериз, під час якого на сайті політичної сили всі охочі можуть навести факти недоброчесності того чи іншого кандидата.

"Фактично процес очищення списку відбувається в кілька етапів. На першому ми вивчали кандидатів, перевіряли інформацію про них у відкритих реєстрах і соціальних мережах. На другому етапі ми ввели голосування на офіційному сайті партії: навпроти інформації про кандидата з'явилася можливість поставити "лайк" або "дизлайк". На третьому етапі ми пропонуємо завантажити інформацію про кандидата, який, на вашу думку, не гідний бути в списку. Функція "дизлайк" не доступна без підкріплення реальними фактами про недобросовісність кандидата. Якщо ви вважаєте, що хтось із виборчого списку не гідний бути в ньому через об'єктивні причини, напишіть нам про це", - цитує голову партії Дмитра Разумкова прес-служба "Слуги народу" в середу.

Водночас у партії закликають відповідально ставитися до голосування і наводити аргументи та перевірені факти щодо кандидатів.

"За допомогою сайту кожен українець зможе висловити свою думку про конкретного кандидата. Щоб уникнути можливих спроб дискредитації, всі факти, отримані через сайт, ретельно перевірятимуться. До уваги прийматиметься лише інформація, яка надійде через офіційну сторінку партії", - наголосив Разумков.

Він додав, що партія "Слуга народу" інформуватиме про виключення того чи іншого кандидата з виборчого списку відразу після вивчення фактів про нього.

"Остаточного вигляду список набуде 6 липня - після того, як на третьому етапі з'їзду партії затвердять результати постпраймериз, прибравши з переліку кандидатів, які не пройшли перевірку", - йдеться в повідомленні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ