17:05 19.06.2019

Зеленський змінив представника України в гуманітарній підгрупі ТКГ, інших перепризначив

2 хв читати
Зеленський змінив представника України в гуманітарній підгрупі ТКГ, інших перепризначив

 Президент України Володимир Зеленський своїм указом перепризначив трьох уповноважених представників України в робочих підгрупах Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей і змінив представника в робочій підгрупі з гуманітарних питань.

Згідно з указом Зеленського від 19 червня, Богдан Бондар уповноважений представляти Україну в робочій підгрупі ТКГ з питань безпеки; Ігор Веремій - у робочій підгрупі з соціально-економічних питань, Валерію Лутковську - в робочій підгрупі з гуманітарних питань та Олександра Моцика - в робочій підгрупі з політичних питань.

Кабінету Міністрів України доручено забезпечити фінансування витрат, пов'язаних із забезпеченням представництва України в Тристоронній контактній групі.

Лутковська у 2012-2018 роках обіймала посаду уповноваженого Верховної Ради з прав людини, пізніше стала програмним директором Українського інституту з прав людини. Раніше вона була заступником міністра юстиції та уповноваженою у справах дотримання Конвенції про захист прав і основних свобод людини.

Ще троє призначених раніше вже мали досвід роботи в ТКГ і очолювали українські делегації в її робочих підгрупах.

Бондар був начальником головного командного центру Збройних сил України - заступником начальника Об'єднаного оперативного штабу ЗСУ, очолював українську делегацію в підгрупі з безпеки ТКГ. Має звання генерал-майора.

Ігор Веремій був першим заступником керівника головного департаменту з упровадження реформ Адміністрації президента, представляв Україну в підгрупі ТКГ із соціально-економічних питань. Раніше він обіймав посади заступника міністра економічного розвитку і торгівлі, першого заступника керівника Головного управління з питань економічної політики та впровадження економічних реформ Адміністрації президента України.

Моцик - дипломат, має ранг надзвичайного та повноважного посла, в 2010-2015 рр. був послом України в США, після цього був представником України в робочій підгрупі з політичних питань ТКГ. Раніше був послом України в Туреччині, заступником міністра закордонних справ, першим заступником глави МЗС з питань євроінтеграції, очолював низку делегацій України на переговорах з іноземними державами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА