Політика

КЗпП безнадійно застарів - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Кодекс законів про працю безнадійно застарів.

"Безнадійно застарів Кодекс законів про працю. Його було створено в 1971 році, коли всіма підприємствами володіла держава, й фактично він мав захистити працівника державного заводу від свавілля радянського чиновника. Зараз, у ХХІ столітті, ті самі правила ми пропонуємо для підприємців, для офісів іноземних та інноваційних компаній, і недивно, що вони не хочуть їх приймати", - сказав Зеленський під час зустрічі з бізнесом у Києві в четвер.

Президент наголосив, що вірить у спроможність українців самостійно ухвалювати правильні й сучасні рішення, і тому вважає декомунізацію держрегулювання і лібералізацію економіки пріоритетом своєї команди на ці п'ять років.

"Зараз 2019 рік, і це досі чинний український закон, який регулює житлові відносини, вибачте, це треш, і це має піти в історію", - заявив Зеленський.

Він також зазначив, що Україні необхідно позбутися "нафталінового пострадянського регулювання", яке впроваджувалося для планової економіки.

"Заборони для дорослої людини вільно розпоряджатися своїм майном, а саме землею, валютними цінностями, або заборона вільно займатися діяльністю, яка не завдає іншим шкоди, наприклад, грати в легальні азартні ігри ... всі ці заборони мають бути скасовані", - наголосив гарант.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ