Політика

Стара і нова влада об'єдналися, щоб не допустити Бойка і "Опозиційну платформу - За життя" до участі у виборах до ВР - заява партії

Стара і нова влада об'єдналися для того, щоб перешкодити "Опозиційній платформі - За життя" виграти парламентські вибори, для чого через суди і Центральну виборчу комісію почали атаку на політсилу і її співзасновника Юрія Бойка, заявляють у партії.

"Усвідомлюючи, що Юрій Бойко є найбільш рейтинговим кандидатом на пост прем'єр-міністра України, що "Опозиційна платформа - За життя" впевнено перемагає на виборах до Верховної Ради, політичні конкуренти від старої і нової влади намагаються за будь-яку ціну зупинити реєстрацію списку кандидатів у народні депутати України шляхом судових заборон і сфабрикованих звернень до органів державної влади", - йдеться в оприлюдненій у четвер заяві "Опозиційної платформи - За життя".

Так, ідеться в інформації, у четвер до Окружного адміністративного суду м. Києва подано позов із вимогою "примусово повернути Бойка до лав підконтрольного їм "Опозиційного блоку".

"До Центральної виборчої комісії, Міністерства юстиції України, правоохоронних органів і судів ідуть надруковані, "як під копірку", заяви і скарги про нібито незаконність формування списку кандидатів у депутати від "Опозиційної платформи - За життя" на чолі з Юрієм Бойком із вимогою не допустити їх реєстрації", - стверджують у політсилі.

У зв'язку з цим партія заявляє, що жодних правових підстав для її недопуску до участі у позачергових парламентських виборах немає.

"Опозиційна платформа - За життя" заявляє, що жодних правових підстав для недопуску нашої партії для участі у виборах не існує. Впевнені, що влада не зможе перешкодити Юрію Бойку стати народним депутатом і завести в парламент свою потужну команду. Будь-які спроби політичних аферистів перешкодити цьому приречені на невдачу", - йдеться в заяві політсили.

У партії також закликали дипломатичні представництва, міжнародних спостерігачів і українське громадянське суспільство жорстко засудити спроби перешкодити опозиції взяти участь у виборах, використовувати адміністративний ресурс і рейдерські технології.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ