10:40 23.06.2019

"Марш рівності" проходить центром Києва

3 хв читати
"Марш рівності" проходить центром Києва

У центрі Києва стартував "Марш рівності" КиївПрайд-2019 під гаслом "Свобода. Єдність. Боротьба", організований організацією TransGeneration разом з трансгендерними активістами з різних регіонів України.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", рух колони учасників Маршу рівності розпочався о 10:00 з невеликою затримкою від призначеного часу від Будинку вчителя на вулиці Володимирській вниз Бульваром Шевченка, вул. Пушкінською до Льва Толстого. Наразі учасники заходу сформували колону для початку Маршу і почали рух.

У масовій акції беруть участь кілька тисяч людей, чимало з яких мають символіку ЛГБТ-спільноти, а деякі одягнені в різні костюми. У заявці, поданій організаторами, зазначалося 10 тис. учасників.

Цього року основною темою заходу є "Свобода. Єдність. Боротьба", а головним гаслом - "Наша традиція – це свобода!". Серед гасел маршу, які цього року використовують учасники: "Права людини-понад усе!", "Всі різні - всі рівні!", "Моє місто - місто вільних!", "Маю право на любов і на вільне існування!", "Безпека людини - розвиток країни!", "Ні насильству - так правам!", "Традиція - не даність, наш вибір солідарність!", "Бунтуй, вставай, права не віддавай" і низка інших.

До заходу долучилися деякі депутати Верховної Ради та українські громадські діячі, а також депутат Європарламенту Ребекка Гармс, посол Канади в Україні Роман Ващук та інші.

В учасників Маршу, крім плакатів і райдужних прапорів можна побачити державні прапори України та інших держав: Великої Британії, Польщі, Канади, Білорусі.

Прохід в огороджену зону проведення маршу здійснювався через кілька входів із боку станцій метро "Золоті Ворота" і "Університет". Рамок металошукачів на входах не було, правоохоронці оглядали сумки за допомогою ручних металодетекторів.

За словами організаторів, на цю територію можна буде зайти після початку ходи, також не можна буде вийти з-за огорожі до завершення заходу.

Усю територію проведення Маршу супроводжують співробітники правоохоронних органів, зокрема близько ста службовців поліції діалогу. Крім того, по ходу Маршу чергують активісти Червоного Хреста, волонтери КиївПрайд і громадські спостерігачі.

Рух колони проходить у коридорі з кордонів правоохоронців.

Кілька десятків противників Маршу зайшли на територію проведення заходу і розтягнули вздовж дороги банери з написом: "Содомія - дорога в пекло". Також на узбіччях через рупори і колонки противники Маршу проводять антиагітацію.

Ці протестувальники поводяться шумно, але не агресивно.

Між ними і учасниками Маршу рівності встали подвійною щільною шеренгою співробітники правоохоронних органів в захисній екіпіровці.

Наразі обстановку контролюють правоохоронні органи.

Паралельно з Маршем рівності у центрі Києва вже другий день проходить акція під назвою "Всеукраїнська варта на захист сімей і дітей" проти КиївПрайду. Зокрема, на момент початку Маршу близько 1 тис. противників зібралися на вул. Володимирській біля Червоного корпусу КНУ ім. Т. Шевченка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА