21:40 24.06.2019

Аласанія тимчасово залишив свою посаду

2 хв читати
Аласанія тимчасово залишив свою посаду

Голова правління ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" (НСТУ) Зураб Аласанія повідомив, що тимчасово залишає свою посаду.

"Рішення наглядової ради з дострокового припинення контракту суд визнав незаконним і скасував. Але сьогодні я звільнився. Це не означає, що ми "здаємо позиції". Це означає, що ми дотримуємося закону", - написав Аласанія на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

За його словами, рішення суду набуде законної сили через 30 днів (з дня отримання всіма відповідачами цього рішення, або, якщо буде подано апеляцію, - з дня рішення суду другої інстанції). До того часу скасоване судом рішення наглядової ради є формально чинним. "А це означає, що сьогодні мій контракт вважається розірваним", - пояснив Аласанія.

"Тому з позиції голови правління - йду. З сьогоднішнього дня головою правління Суспільного мовника є член нашої команди Микола Чернотицький, що досі відповідав за філії Суспільного. Я продовжую працювати в компанії (на позиції експерта правління), допоки рішення суду не вступить у законну силу", - повідомив Зураб Аласанія.

Раніше 19 червня Аласанія заявив, що Шевченківський районний суд Києва визнав незаконним й ухвалив скасувати рішення наглядової ради НСТУ про дострокове розірвання з ним контракту.

В. о. голови наглядової ради НСТУ Світлана Остапа, у свою чергу, повідомила: "Суд задовольнив рішення Зураба Аласанії частково: рішення наглядової ради про дострокове припинення контракту скасувати. Позови до членів наглядової ради Тетяни Лебедєвої та Світлані Остапи відхилені".

Як повідомлялося, наглядова рада НСТУ 31 січня 2019 року дев’ятьма голосами з 12 підтримала розірвання контракту з Аласанією. 1 лютого профспілка НСТУ повідомила про факти зловживань із його боку.

12 лютого наглядова рада НСТУ вирішила відкласти рішення про розірвання контракту до 6 травня. За словами в.о. голови наглядової ради Світлани Остапи, таке рішення було ухвалено у зв’язку з тим, щоб звільнення Аласанії не пов'язували з президентськими виборами в Україні.

7 травня співголова ради організації "Реанімаційний пакет реформ" (РПР), директор Центру демократії та верховенства права Тарас Шевченко повідомив, що Аласанія пішов у тривалу відпустку і чекає на рішення суду щодо свого звільнення. Пост оприлюднив на своїй сторінці у Facebook і сам Аласанія.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА