Політика

Українська делегація в ПАРЄ просить Раду терміново розглянути питання припинення участі України в роботі асамблеї

 Українська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи просить українську владу терміново розглянути питання припинення участі України в роботі ПАРЄ, а також питання про подальшу участь України в органах Ради Європи.

"Рішення української делегації в ПАРЄ. 1) Припинити участь у роботі Парламентської асамблеї, крім питань про позбавлення повноважень російської делегації. 2) Делегація звертається до Верховної Ради України щодо необхідності терміново розглянути питання зупинення участі України в роботі ПАРЄ", - написав член делегації, народний депутат із фракції "Народний фронт" Леонід Ємець на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Також, за словами нардепа, делегація звертається до президента України Володимира Зеленського та Міністерства закордонних справ України "щодо подальшої участі України в органах Ради Європи".

Член української парламентської делегації Олексій Гончаренко (фракція "БПП") у Facebook дав такі формулювання рішення української делегації в ПАРЄ:

"1. Ми припиняємо свою участь у роботі сесії ПАРЄ, крім питань заперечування повноважень російської делегації.

2. Ми звертаємося до Верховної Ради терміново розглянути питання припинення участі української делегації в роботі ПАРЄ.

3. Ми звертаємося до президента та МЗС України, необхідно терміново виробити позицію щодо участі України як держави в Раді Європи".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ