17:49 25.06.2019

Українська Рада бізнесу вийшла на діалог із партією "Слуга народу"

3 хв читати

Бізнес представив Доктрину економічної безпеки та ТОП10 пріоритетів бізнесу експертам партії  Президента України В. Зеленського

21 червня 2019 року відбулося обговорення Доктрини економічної безпеки з доктором юридичних наук, економічним фахівцем партії Слуга народу Данилом Гетманцевим та експертом з податкових та митних питань Вітою Форсюк.

У зустрічі взяли участь представники Української Ради Бізнесу, Фонду підтримки економічної безпеки та фахівці Економічної експертної платформи. Підприємці та експерти наголошували на необхідності прийняття системного документу – Доктрини економічної безпеки*, яка містить пропозиції з реагування на основні економічні загрози - від викривлення конкуренції до світової економічної кризи.

«Це приклад, коли бізнес відійшов від вузькокорпоративних інтересів і розробив  документ, який посилить позиції держави», - підкреслив Василь Даниляк, віце президент «Концерну Галнафтогаз», член Української ради бізнесу.

Бізнесмени піднімали болючі питання тіньового бізнесу, нечесної конкуренції, уникання сплати податків, нелегальних АЗС та проблеми в комунікації з Державною фіскальною службою. Говорили про необхідність відкриття земельного ринку, ліцензування та демонополізації енергетики.

Григол Катамадзе, президент Асоціації платників податків України, член УРБ ознайомив Д.Гетманцева із ТОП-10 пріоритетів українського бізнесу, розробленими УРБ, СУП, Фондом та регіональними асоціаціями. Серед пріоритетів надважливі інституційні зміни – зокрема ліквідація податкової міліції та інших економічних підрозділів у правохоронних органах і створення єдиної аналітичної служби, заміна податку на прибуток податком на виведений капітал, зниження навантаження на фонд оплати праці, лібералізація трудового законодавства тощо

Данило Гетьманцев повідомив, що беззаперечно підтримує переважну більшість цих пріоритетів, а ще по кільком необхідна окрема дискусія та деталізація цих пропозицій.

«Білий бізнес потребує від влади сигналу про підтримку, - зазначла Надія Бедричук, керівник Асоціації прямого продажу, - Виснажлива конкуренція з тіньовим сектором, який підтримують корумповані або неефективні державні органи, призводить до того, що прозорий бізнес опиняється в невигідних умовах і програє».

Софія Арасланова, генеральний директор Асоціації «Українські імпортери побутової електроніки», член Наглядової ради Української Ради Бізнесу зазначила, що бізнес готовий надати політсилам фахову допомогу у напрацюванні концепцій та законопроектів, український бізнес об’єднався у коаліцію і тепер напрацьовує пропозиції за повним циклом формування державної політики – від досліджень із аналізом міжнародного досвіду та аналізом альтернатив – до публічних обговорень і текстів законопроектів.

Данило Гетманцев подякував УРБ за зустріч та зауважив, що зміст Доктрини схожий у підходах з програмою нинішнього Президента України і програмою партії «Слуга народу».

«Дві години чистого конструктиву і глибокої дискусії дозволили звірити підходи і прийти до спільного знаменника з багатьох питань, - написав економічний фахівець партії Слуга народу Данило Гетьманцевим у своєму ФБ. - За окремим підходам обмінялися думками. Будемо йти назустріч один одному. Жахливо, що білий український бізнес поставлений на межу виживання. Прекрасно, що він готовий і буде боротися. Боротиметься і переможе! Від нас - повне розуміння і підтримка. Переконаний, що ми переможемо разом!

Підсумовуючи результати зустрічі, представники бізнесу та Д.Гетманцев домовилися про формат співпраці в експертних групах за різними напрямками. Водночас Данило запропонував сконцентруватися на конкретних законопроектах, які можна було б прийняти та отримати ефект у короткостроковій та середньостроковій перспективі.

 

 

 

*Документ розроблений Фондом підтримки економічної безпеки України та експертами Інституту соціально-економічної трансформації, Українського інституту майбутнього та Центру соціально-економічних досліджень CASE України за юридичної підтримки Sayenko Kharenko. У Доктрині відображено загрози та виклики компонентам економічної безпеки держави (інституціональній, фінансовій, макроекономічній, соціально-демографічній, енергетичній, зовнішньоекономічній та інфраструктурній), їх потенційні наслідки та шляхи розв’язання.

Довідка: 13 листопада 2017 року відбулися установчі збори Української Ради Бізнесу (УРБ) - широкого об’єднання асоціацій малого та середнього бізнесу, до складу якої увійшли 75 бізнес-об’єднань різних галузей економіки -http://www.urb.org.ua/index.php/layout/2017-11-01-14-44-20, членами яких є близько 27 тисяч підприємств України. Це об‘єднання бізнесу та громадських організацій, що вирішили спільними зусиллями добиватися прийняття необхідних країні змін, через реалізацію завдань, зазначених у Меморандумі. Наслідком впровадження окреслених реформ в УРБ бачать збільшення інвестицій в країну та стимулювання бізнесу до детінізації, зменшення дискреції та ліквідацію корупційних можливостей.ля представників органів

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА