18:25 25.06.2019

РФ частково зняла з України санкції після переговорів з "Опозиційною платформою - За життя", стверджує Медведчук

2 хв читати
РФ частково зняла з України санкції після переговорів з "Опозиційною платформою - За життя", стверджує Медведчук

Голова політвиконкому партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук заявляє, що після переговорів з представниками партії Москва частково зняла з України санкції, дозволивши транзитні перевезення через РФ підсанкційних товарів з України, повідомляє прес-служба політсили у вівторок.

За словами Медведчука, 24 червня 2019 року президент РФ Володимир Путін вніс зміни до норм указу про контрсанкції від 6 серпня 2014 року і від 22 жовтня 2018 року. Зокрема, в документі прописано дозвіл на транзитні перевезення через РФ товарів з України, заборонених до ввезення в РФ

"Питання скасування цих санкцій було предметом обговорення під час нашої з Юрієм Бойком зустрічі з главою уряду РФ Дмитром Медведєвим і головою правління "Газпрому" Олексієм Міллером, що проходила 22 березня 2019 року в Москві. Крім зниження ціни на газ і створення газотранспортного консорціуму, обговорювалися також питання відновлення взаємовигідних економічних відносин, у тому числі транзиту українських вантажів через територію РФ", - розповів Медведчук.

Політик переконаний, що таке рішення керівництва РФ свідчить про готовність йти шляхом налагодження міждержавних економічних відносин України і РФ.

"Упевнений, що саме прямі переговори між керівництвом України і Російської Федерації, необхідність яких відстоює "Опозиційна платформа - За життя" і необхідність яких підтримують, згідно з результатами соціологічних досліджень, 75% українців, дадуть можливість вирішити й інші важливі питання у відносинах наших країн і захистити національні інтереси України", - додав він.

"Результатом відновлення транзиту стане активізація міжнародних автомобільних і залізничних перевезень з України, розвиток вантажних перевезень у треті країни, загальна активізація виробництва і створення тисяч робочих місць всередині країни", - резюмував Медведчук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Поділ допомоги Україні та Ізраїлю свідчить про те, що "це чиста політика і питання виборів" - Зеленський

Дуда: Зернова проблема - питання політичне, його має вирішити Брюссель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА