Політика

ЦВК зареєструвала понад 1,1 тис. кандидатів у нардепи, зокрема висунутих "Слугою народу", "Опоблоком", "Свободою"

У вівторок Центральна виборча комісія зареєструвала 841 кандидата в народні депутати в одномандатних виборчих округах, зокрема 229 балотуються в порядку самовисування і 612 висунуто політичними партіями, а також 339 кандидатів, включених до виборчих списків партій у загальнодержавному багатомандатному окрузі.

Як повідомляється на сторінці ЦВК у соцмережі Facebook, із зареєстрованих кандидатів у нардепи від партій: 199 висунуто партією "Слуга народу"; 136 - партією "Опозиційний блок"; 86 - партією ВО "Свобода"; 66 - партією "Сила і честь"; 38 - партією "Патріот"; 21 - партією "Разом сила"; по 20 висунуто партіями "Сила людей" і Аграрною партією України і 17 - партією "Об'єднання "Самопоміч".

ЦВК зареєстровано також трьох кандидатів у нардепи в одномандатних виборчих округах, висунутих партією "Свідома нація", і по двоє кандидатів від Партії місцевого самоврядування, Української партії "Єдність" і партії УДАР (Всеукраїнський демократичний альянс за реформи) Віталія Кличка ".

Крім цього, Центрвиборчком розглянув відповідні документи і скасував свої постанови від 24 червня і зареєстрував двох кандидатів у нардепи, які балотуються в одномандатних виборчих округах.

"Таким чином, сьогодні Комісія зареєструвала 841 кандидата в народні депутати України в одномандатних виборчих округах, зокрема: які балотуються в порядку самовисування - 229, висунутих політичними партіями - 612", - констатували в ЦВК.

Крім того, комісія зареєструвала 339 кандидатів у народні депутати, включених до списків партій, у загальнодержавному багатомандатному окрузі, а саме: 174 - Аграрної партії України; 122 - партії "Патріот" і 43 - "Партії зелених України".

Позачергові вибори до Верховної Ради України мають відбутися 21 липня 2019 року.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ