11:01 26.06.2019

Прохідний бар'єр до ВР долають п'ять партій

2 хв читати
Прохідний бар'єр до ВР долають п'ять партій

Лідером електоральних симпатій серед політичних сил напередодні позачергових виборів до Верховної Ради, запланованих на 21 липня, є партія "Слуга народу", яку готові підтримати 45,3% тих, хто має намір голосувати і визначився із симпатіями, свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" 20-24 червня 2019 року.

Також наразі долають 5% -й прохідний бар'єр партія "Опозиційна платформа - За життя", за яку мають намір проголосувати 12,1% тих, що визначилися, партія "Голос" (8,4%), "Європейська солідарність" (7,2% ) і "Батьківщина" (7,0%). Партію "Сила і честь" готові підтримати менш як 3,4%, Радикальну партію - 2,5%. Рейтинг інших політичних сил – менше ніж 2% кожної.

Із двох тисяч опитаних 65% висловили готовність взяти участь у голосуванні на дострокових виборах до Верховної Ради 21 липня. Ще 19% зазначили, що швидше готові брати участь, 13% - не голосуватимуть, 3% - не визначились. Вищий ступінь готовності брати участь у голосуванні демонструють старші виборці.

33% опитаних заявили, що Україна рухається в правильному напрямі, 40% - протилежної думки, ще 27% - не визначились. Відносно більше тих, хто розділяє оптимістичні погляди на стан справ у країні, серед молодих респондентів, виборців партій "Слуга народу" і "Голос". Водночас, прихильники партій "Європейська солідарність" і "Опозиційна платформа - За життя" найбільш песимістичні в цьому питанні.

Соцопитування зафіксувало рівень довіри до президента України Володимира Зеленського на рівні 67% (не довіряють главі держави 26%).

Серед лідерів політичних сил відносно високим рівнем довіри користуються Святослав Вакарчук (25%), Дмитро Разумков (22%), Анатолій Гриценко (21%), Ігор Смешко (21%). Юрію Бойку довіряють 20%, Юлії Тимошенко - 17%, Петру Порошенку - 15%. Лідерами недовіри є Петро Порошенко і Олег Ляшко, яким не довіряють по 80% опитаних.

Під час соцопитування методом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face) 20-24 червня було опитано 2000 респондентів віком від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Похибка репрезентативності дослідження: не більш як 2,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чутки про комунальний колапс у Києві – фейк

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА