13:24 12.07.2019

Після телефонної розмови Путіна із Зеленським роботу з питання утримуваних осіб буде продовжено на експертному рівні - Пєсков

2 хв читати
Після телефонної розмови Путіна із Зеленським роботу з питання утримуваних осіб буде продовжено на експертному рівні - Пєсков

Розмова президентів РФ Володимира Путіна і України Володимира Зеленського, яка відбулася напередодні, була прагматичною, повідомив прес-секретар глави Російської держави Дмитро Пєсков у п'ятницю.

"Щодо розмови. Це була перша розмова, така ознайомча. Ви знаєте, що вони вперше спілкувалися телефоном, раніше якихось контактів між ними не було. Розмова носила досить прагматичний характер", - повідомив Пєсков журналістам.

При цьому він не конкретизував, чи вдалося під час розмови сторонам зблизити позиції щодо звільнення утримуваних осіб, зокрема українських військових моряків.

Прес-секретар нагадав, що за підсумками телефонної розмови Кремлем було поширено відповідну заяву. "Роботу буде продовжено на експертному рівні за всіма утримуваними особами", - сказав Пєсков.

Він уточнив, що на рівні експертів обговорюватиметься питання про всіх утримуваних осіб, зокрема журналіста Кирила Вишинського, якого тримають під вартою в Україні.

"Обговорювалася також можливість продовження контактів у "нормандському форматі", - повідомив Пєсков.

При цьому він не розповів, з чого почав розмову Зеленський, який планував перше своє спілкування з Путіним почати з фрази про Крим і Донбас.

"Це вам потрібно адресувати питання вашим українським візаві. Путін почав розмову словами: "Добрий день", - повідомив Пєсков.

Він уточнив, що розмова двох президентів "тривала близько 20 хвилин".

Водночас планів щодо проведення повторної телефонної розмови між президентами РФ і України поки що немає. "Поки що якогось конкретного розуміння немає", - повідомив Пєсков журналістам, відповідаючи на питання, чи планується в найближчій перспективі повторити розмову Путіна і Зеленського.

"Сам факт першого спілкування президентів Росії і України дуже важливий", - наголосив Пєсков.

Відповідаючи на питання про те, чи залишився Путін задоволений телефонною розмовою із Зеленським, Пєсков заявив: "Навряд чи варто зараз обговорювати якісь емоційні відтінки і тональності, не для цього була розмова".

Відповідаючи на запитання про те, наскільки швидко вдалося команді Зеленського узгодити телефонну розмову з російською стороною, Пєсков пояснив: "Спілкування глав держав узгоджується вельми оперативно. Тут, власне, була б ініціатива, а з технічним узгодженням жодних проблем немає".

Телефонна розмова відбулася за ініціативою української сторони.

Це був перший контакт глав двох держав після обрання Зеленського президентом України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА