14:18 12.07.2019

Порошенко: Нова люстрація може свідчити про наміри покарати тих, хто захищав Україну від російського вторгнення

2 хв читати
Порошенко: Нова люстрація може свідчити про наміри покарати тих, хто захищав Україну від російського вторгнення

Лідер партії "Європейська солідарність", п'ятий президент України Петро Порошенко вважає, що ініціатива президента України Володимира Зеленського розширити дії закону про люстрацію призведе до звільнення місця для "п'ятої колони".

"Сьогодні прозвучала фантастична ініціатива: люструвати всіх, хто з 2014 по 2019 роки перебував у виконавчій чи законодавчій владі. Тих, хто боронив державу, будував державу. Люструвати для того, щоб звільнити місце для "п’ятої колони". Цей список дуже нагадує інший список – тих, проти кого держава-агресор запровадила санкції, людей, які боронили Україну, які боронили Революцію гідності", - цитує слова Порошенка прес-служба "Євросолідарності" у п'ятницю.

За словами лідера партії, ідея про так звану нову люстрацію може свідчити про наміри покарати тих, хто захищав Україну від російського вторгнення і дав їй європейський поштовх.

"Мустафа Джемілєв (лідер кримськотатарського народу, нардеп із фракції "БПП" - ІФ) і Рефат Чубаров (глава меджлісу кримськотатарського народу, нардеп із фракції "БПП" - ІФ), Юрій Шухевич (народний депутат із фракції Радикальної партії - ІФ) і Дмитро Ярош (позафракційний народний депутат - ІФ), волонтер Тетяна Ричкова (нардеп із фракції "БПП" - ІФ), нинішні міністри Степан Полторак (міністр оборони - ІФ) і Павло Клімкін (міністр закордонних справ України - ІФ), десятки інших представників нової сучасної української політики, які довели реальними справами свій професіоналізм і любов до України - всі вони можуть бути люстровані відповідно до озвучених критеріїв", - заявив Порошенко.

За його словами, "така ініціатива інспірована антиукраїнськими силами – це ще один доказ неприкритого проросійського реваншу, адже патріотичних, дієвих та ефективних політиків хочуть замінити на маріонеток, що виконуватимуть накази Кремля".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА