Політика

Зеленський: однієї моєї політичної волі недостатньо для посадок "Свинарчуків" та інших корупціонерів, потрібна така ж у правоохоронців

Президент України Володимир Зеленський підкреслює, що недостатньо тільки його політичної волі для доведення до кінця гучних справ, зокрема, пов'язаних із корупцією в оборонній сфері, необхідна її наявність у керівників і співробітників правоохоронних органів.

"Уже минуло півтора місяці, і я розумію тільки одне, що політичної волі моєї особистої недостатньо, немає політичної волі у наших правоохоронних органів. Можливо, у когось і є, але чогось їм завжди не вистачає. А коли людині не вистачає , то ми будемо робити все, щоб не вистачало країні цих людей", - сказав він в інтерв'ю "Відверто з президентом", показаному в ефірі низки українських телеканалів у середу.

Зеленський навів як приклад ситуацію, коли один з керівників правоохоронних органів говорить, що "не знає, де зараз Свинарчуки, може, ховаються десь в якихось країнах". "А ми знаємо, і ти бачиш, як людина, яка обкрадала країну, заробляла на армії, спокійно їде на крутому автомобілі, їде в "5 Елемент", в спортзал Порошенка, і нормально там відпочиває. Ось що відбувається", - пояснив він .

Президент зазначив, що з першого дня після вступу на посаду він збирав усіх керівників правоохоронних органів і запропонував розібратися з найбільш гучними справами.

"Давайте зараз розберемося зі справами Майдану, що у нас з журналістами, з переслідуваннями, з убитими, що з Гандзюк? Що в цілому відбувається? Де Свинарчук? Як їх взяти? І тут почалося найголовніше: САП каже, що в усьому винно НАБУ, НАБУ каже, що винна САП, генпрокурор говорить, що була б політична воля, ми б уже всіх посадили ...", - зазначив він.

За його словами, у нової команди при владі якраз є політична воля, щоб можна було нормально і безпечно жити в Україні, щоб посадити "всіх цих грабіжників, які дуже брудно заробляли на всіх цих справах".

При цьому Зеленський вважає, що вже є перші певні просування в боротьбі з корупцією, але для більш серйозної роботи необхідно дочекатися проведення позачергових виборів до Верховної Ради 21 липня і формування нового уряду.

"Вручили підозру пану Насалику. ДБРівці зробили обшуки в Міністерстві оборони, зараз почнуть розслідувати кримінальні справи ... Але я боюся одного, що коли справа дійде до суду, нам скажуть, що ми-то тут ні при чому, все вирішує суддя. Тому я дуже чекаю того моменту, коли у нас буде вже нова Верховна Рада. Буде Верховна Рада - з'явиться нормальний уряд із нормальних людей. Частина цих людей уже у нас є, частину ще потрібно буде підібрати", - зазначив він.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ