09:40 18.07.2019

МЗС України засуджує нову спробу РФ щодо незаконної паспортизації українців Донбасу

2 хв читати
МЗС України засуджує нову спробу РФ щодо незаконної паспортизації українців Донбасу

Міністерство закордонних справ України засуджує нову спробу російської влади щодо поширення спрощеного порядку прийняття громадянства РФ українськими громадянами Донецької та Луганської областей, повідомила прес-служба міністерства.

"МЗС України рішуче засуджує нову спробу російської влади поширити спрощений порядок прийняття до громадянства РФ на українських громадян - мешканців Донецької і Луганської областей України", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що такі дії РФ є неприхованим втручанням у внутрішні справи України, а також серйозною загрозою безпеці на всьому європейському континенті.

У МЗС розглядають цю дію як провокацію, зроблену у відповідь на ініціативи української сторони щодо деескалації ситуації.

"Незважаючи на численні заяви про прагнення якнайшвидшого встановлення миру, Кремль своїми діями демонструє відвертий намір продовжувати гібридну війну проти України", - наголосили в прес-службі відомства і зауважили, що укази РФ про "паспортизацію" не визнаватимуться українською стороною.

У МЗС України вимагають від російської сторони невідкладного скасування всіх агресивних рішень щодо України й усунення їхніх негативних наслідків.

Також у міністерстві зазначили, що вже підготовлено на розгляд Ради національної безпеки (РНБО) України перелік заходів щодо захисту національної безпеки, законних прав та інтересів громадян України відповідно до міжнародного права і законодавства України.

"Вимагаємо від Росії припинити торпедувати мирні зусилля в нормандському форматі й у Мінському процесі, натомість розпочати виконувати взяті на себе зобов’язання", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в МЗС України очікують від міжнародних партнерів невизнання цих російських документів і будь-яких угод, посилення індивідуальних і секторальних санкцій як єдиного міжнародного інструменту примусу Кремля до миру.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА