12:59 18.07.2019

В Офісі президента України мають намір вийти на розмову з РФ "на рівних"

2 хв читати
В Офісі президента України мають намір вийти на розмову з РФ "на рівних"

В Офісі президента України впевнені, що вийдуть на нормальний переговорний процес із Російською Федерацією.

"Ми хочемо вийти на нормальний переговорний процес із Росією. Для цього потрібно зробити перший крок. Має бути мир. Будь-яка війна завершується переговорами. Але без втрати територій із нашого боку! Багато вже говорилося про припинення стрілянини, відведення військ, але головне - потрібно почати говорити. Ми шукаємо можливість зараз вийти на розмову на рівних", - сказав перший помічник президента України Сергій Шефір в інтерв'ю інтернет-виданню "Лівий берег" (LB.UA), оприлюдненому в четвер.

Він наголосив, що Україна не лише готова до переговорів, але і робить перші кроки до них.

"Ми показуємо свої кроки - розвели війська в Станиці Луганській, хочемо побудувати міст (там само - ред.), відновили Мінський процес. Всіма своїми діями, а також під час виступів президент говорить, що готовий до переговорів. Не так просто, щоб Росія відповіла, але, думаю, що ще кілька кроків, і ми дійдемо до діалогу. У мене є внутрішня впевненість. Не може це далі так тривати, треба вже виходити з цього піке в країні нашій", - пояснив Шефір.

Перший помічник президента України також додав, що на 70% упевнений в їх успішному результаті. На його думку, російська сторона теж "хоче розмови і завершення війни".

Шефір вважає першочерговим завданням повернення утримуваних у РФ українських військових моряків.

"Якщо Путін (президент РФ Володимир Путін - ІФ) віддасть нам військових, то це привід, щоб сісти і поговорити з ним (інтерв'ю записувалося до того, як суд у Москві продовжив українським морякам термін тримання під вартою - ред.)", - зазначив перший помічник українського президента.

Водночас він наголосив, що Зеленський не погодиться, щоб Росія зберегла за собою Крим.

"Крим - дуже важка тема. Але це не означає, що ми не маємо вирішувати питання з Донбасом. Давайте розпочнемо з нього, а завершимо півостровом. Треба повернути Донбас ментально, інформаційно", - зазначив Шефір.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА