13:38 18.07.2019

Пєсков: За росіянами, які отримали український паспорт, залишаться права і обов'язки громадян РФ

1 хв читати
Пєсков: За росіянами, які отримали український паспорт, залишаться права і обов'язки громадян РФ

Росіяни, які виявлять бажання отримати український паспорт, не припинять залишатися громадянами РФ, оскільки Москва не визнає подвійного громадянства.

Так прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков прокоментував пропозицію президента України Володимира Зеленського опрацювати питання про надання українського громадянства як другого етнічним українцям.

На питання, чи є розуміння в Кремлі, яка кількість росіян може скористатися цією пропозицією, враховуючи безвізові можливості українського паспорта, Пєсков відповів: "Цього я не можу сказати, я не думаю, що є якісь розрахунки. Можна прогнозувати, але ці цифри матимуть відносний характер".

"Але ви знаєте, що Росія не визнає другого громадянства, тому в будь-якому випадку, навіть якщо громадяни Росії і отримають друге громадянство, вони залишатимуться громадянами РФ, користуватимуться всіма передбаченими законодавством правами та обов'язками", - нагадав Пєсков.

Напередодні президент України Володимир Зеленський доручив Міністерству закордонних справ розробити механізм надання українського громадянства як другого етнічним українцям з дружніх країн, які хочуть приєднатися до розвитку своєї історичної батьківщини.

"Також необхідно розробити механізм спрощеного надання українського громадянства людям, які страждають від порушення прав і свобод у своїх країнах", - повідомила прес-служба глави держави.

Таке рішення президент ухвалив у зв'язку з продовженням арешту в РФ 24 українських моряків, а також підписанням президентом Російської Федерації указу про спрощений порядок надання українцям російського громадянства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА