18:52 18.07.2019

Пройти до ВР мають шанси 7 партій - опитування Центру Разумкова

3 хв читати
Пройти до ВР мають шанси 7 партій - опитування Центру Разумкова

П'ять партій долають 5%-й прохідний бар'єр на позачергових виборах до Верховної Ради України, ще дві політсили мають шанси пройти до парламенту з урахуванням теоретичної похибки вибірки, свідчать результати соцдослідження соціологічної служби Центру Разумкова.

Згідно з оприлюдненими в четвер результатами соцдослідження, проведеного соціологами з 12 до 17 липня, найчастіше виборці мають намір віддати свій голос за партію "Слуга народу" - 40,2% респондентів, які голосуватимуть 21 липня, і 44,4% серед тих, хто має намір брати участь у виборах і вже визначився, за кого голосувати.

За партію "Опозиційна платформа - За життя" мають намір проголосувати відповідно 12,1% та 13,3%, за ВО "Батьківщина" - відповідно 7,7% та 8,5%, за партію "Європейська солідарність" - відповідно 6,8% та 7,5%, за партію "Голос" - відповідно 6,1% та 6,8%.

Певні шанси подолати 5-процентний прохідний бар'єр та пройти до Верховної Ради, з урахуванням теоретичної похибки вибірки, яка не перевищує 2,3%, мають ще дві політичні сили: "Сила і честь", за яку віддали б свої голоси 4,0% респондентів, які голосуватимуть, і 4,5% тих, хто голосуватиме і вже визначився зі своїм вибором; Радикальна партія - відповідно 3,0% та 3,3%.

Кожну з інших партій, що беруть участь у виборах, мають намір підтримати 2,5% і менше респондентів, які голосуватимуть.

Водночас, як свідчать результати дослідження, на час проведення опитування 9,5% респондентів із тих, хто прийде на виборчі дільниці, ще не визначилися, за кого віддадуть свої голоси.

При цьому 8,2% респондентів від загальної кількості опитаних соціологами заявили, що не мають наміру голосувати на позачергових парламентських виборах.

Найбільшу підтримку партія "Слуга народу" має в південному регіоні (тут за неї мають намір голосувати 56,4% усіх опитаних) і в центральному регіоні (37,8%). Партію "Опозиційна платформа - За життя" найбільшою мірою підтримують на сході (22,4%) і на півдні (13,3%). За ВО "Батьківщина" найчастіше готові голосувати жителі центрального (10%) і західного регіонів (7,4%), це саме стосується і партії "Європейська солідарність" (відповідно 6,9% та 8,9%). За партію "Голос" найчастіше готові голосувати жителі західного регіону (12,1%).

"Що молодші респонденти, то частіше вони готові голосувати за партію "Слуга народу" (її підтримка зростає від 25,3% серед тих, кому 60 і більше років, до 48,1% серед молоді віком від 18 до 29 років). Партія "Голос" також має найвищу підтримку в молодшій віковій групі (18-29 років). Електоральна підтримка партій "Опозиційна платформа - За життя", ВО "Батьківщина", "Сила і честь" більше виражена в старших вікових групах", - зазначають соціологи.

Це соціологічне дослідження проведене соцслужбою Центру Разумкова з 12 до 17 липня 2019 року. Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років в усіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької і Луганської областей за вибіркою, що представляє доросле населення країни за основними соціально-демографічними показниками. Вибірка опитування будувалася як багатоступенева, випадкова із квотним відбором респондентів на останньому етапі. Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА