07:34 19.07.2019

Верховний суд залишив у силі рішення про участь у виборах кандидата від "Слуги народу" Куницького в окрузі, де балотується Грановський

2 хв читати

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду України залишив в силі рішення Шостого апеляційного адміністративного суду, який 14 липня скасував постанову Центральної виборчої комісії України про зняття з виборів кандидата в народні депутати від "Слуги народу" в мажоритарному окрузі №169 (Харків ) Олександра Куницького.

"Верховний суд підтвердив незаконність рішення ЦВК про скасування реєстрації Олександра Куницького", - повідомила на своїй сторінці в Facebook керівник прес-офісу партії Євгенія Кравчук.

Як повідомлялося, 14 липня Шостий апеляційний адміністративний суд визнав протиправною і скасував постанову ЦВК від 11 липня, якою була скасована реєстрація Куницького кандидатом в депутати.

Рішення ЦВК базувалося на інформації від Державної прикордонної служби України, протягом останніх п'яти перед днем позачергових виборів 21 липня Куницький виїжджав за межі України на період, що перевищує 90 календарних днів, а саме на 264 дні (з 15 березня 2015 до 5 грудня 2015 року).

При цьому комісія не взяла до уваги доводи Куницького, що він був відсутній в Україні в зв'язку з перебуванням в службовому відрядженні, на виконання редакційних завдань "1 + 1 Продакшн" і його громадською діяльністю як члена організації "Всеукраїнське студентське братство "Еліта нації". У ЦВК зазначили, що Куницький не надав доказів на підтвердження своїх трудових відносин.

Куницький заявив, що ЦВК прийняла політично мотивоване рішення про зняття його з виборів на користь іншого кандидата в цьому окрузі Олександра Грановського, і що членам ЦВК, за його інформацією, дзвонив особисто попередній президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко.

Як відомо, в окрузі №169 балотується в парламент як самовисуванець народний депутат Олександр Грановський, який в нинішній Верховній Раді входив до фракції Блоку Петра Порошенка, а 29 травня заявив про вихід з партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність", яка перейменована в "Європейську солідарність".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА