10:24 19.07.2019

Зеленський: Ми готові обміняти Вишинського на Сенцова, але хочемо отримати всіх наших в'язнів

2 хв читати
Зеленський: Ми готові обміняти Вишинського на Сенцова, але хочемо отримати всіх наших в'язнів

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Київ готовий звільнити заарештованого головного редактора "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського, якщо РФ готова одночасно звільнити українського кінорежисера Олега Сенцова.

"Якщо ми говоримо про добру волю і ми справді хочемо, щоб це сталося найближчим часом, ми готові Вишинського обміняти. Сенцов - це як приклад. Ми готові обміняти на Сенцова, але це - не розмінна монета", - сказав Зеленський у п'ятницю вранці в Києві журналістам, відповідаючи на відповідне запитання.

Президент наголосив, що кінцевою метою України є повернення з РФ усіх утримуваних там в'язнів, політв'язнів і військових українців. "Якщо це такі перші кроки - ми готові", - додав він.

Відповідаючи на уточнювальне запитання про те, чи готовий Київ першим звільнити Вишинського і чекати на крок у відповідь із боку Москви, Зеленський зазначив: "Давайте ми дамо вам пана Вишинського, якщо ви хочете, і поверніть нам пана Сенцова. Ми написали - одночасно".

Як повідомлялося, 18 липня прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков зазначив, що звільнення і повернення Вишинського може стати першим кроком для нормалізації відносин між Росією та Україною. "Повернення Вишинського - це могло б бути прекрасним першим кроком", - сказав Пєсков, відповідаючи на відповідне запитання журналіста.

"Загалом, будь-які кроки зі звільнення людей тільки вітатимуться", - додав він.

Того самого дня в Офісі президента України у відповідь на пропозицію Російської Федерації запропонували зробити Москві аналогічний крок назустріч й одночасно звільнити українського кінорежисера Олега Сенцова.

"В Офісі президента з великою зацікавленістю дізналися про пропозицію Російської Федерації щодо звільнення Кирила Вишинського як перший крок доброї волі з боку України. Цілком підтримуємо політику кроків доброї волі і пропонуємо Росії зробити і свій крок назустріч - звільнивши Олега Сенцова. І для взаємної переконаності у спільній добрій волі ми пропонуємо зробити це одночасно", - написала на своїй сторінці у Facebook прес-секретар Зеленського Юлія Мендель.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА