15:39 19.07.2019

Ініціатива РФ щодо спрощеного надання російських паспортів українським громадянам на Донбасі - це сигнал до обговорення федералізації України

2 хв читати
Ініціатива РФ щодо спрощеного надання російських паспортів українським громадянам на Донбасі - це сигнал до обговорення федералізації України

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає ініціативу Москви щодо розширення спрощеного порядку надання громадянства РФ українськими громадянами на всій території Донецької та Луганської областей сигналом про бажання федералізації України.

"Це ж послання Путіна (президента РФ Володимира Путіна - ІФ) не тільки й не стільки нам, а насамперед Заходу. Причому саме напередодні наших виборів. І це послання дуже просте: "Давайте обговорювати федералізацію України. Робити це потрібно на наших умовах. Росія хоче контролювати щонайменше весь Донбас. І, врешті-решт, вся Україна є зоною нашого прямого впливу", - написав він на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю.

При цьому Клімкін зазначив, що Захід може дати згоду на реалізацію російського сценарію в Україні.

За його словами, ефективно протидіяти цьому можна лише в разі стратегічної та довірливої взаємодії України з нашими друзями і партнерами.

"І бачення стратегії маємо надати ми. До того, як свій сценарій почне нав`язувати Росія", - наголосив глава МЗС України.

Як повідомлялося, 17 липня президент Росії Володимир Путін підписав указ, що надає можливість отримання російського громадянства не тільки жителям ОРДЛО, а й усім, хто раніше проживав на території Донецької та Луганської областей України.

Зокрема, в пункті про спрощене надання громадянства громадянам України та особам без громадянства, які мають законні підстави для перебування в Росії, котрі раніше проживали на території окремих районів Донецької та Луганської областей, у новому указі слова "окремих районів" вилучаються.

Для підтвердження права на звернення по російське громадянство у спрощеному порядку зазначені категорії осіб мають надати документ, що підтверджує постійне проживання на територіях Донецької або Луганської областей станом на 7 квітня і 27 квітня 2014 року відповідно, а не лише у їх окремих районах.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА