21:42 19.07.2019

"Опозиційна платформа - За життя" вимагає звільнити Вишинського з-під варти

1 хв читати
"Опозиційна платформа - За життя" вимагає звільнити Вишинського з-під варти

Рішення Подільського районного суду залишити під вартою головного редактора "РИА Новости - Украина" Кирила Вишинського є продовженням політики репресій і утисків свободи слова в Україні, заявляють в партії "Опозиційна платформа - За життя".

"Опозиційна платформа - За життя" засуджує це антиправове і антидемократичне рішення суду. Ми вимагаємо звільнити журналіста Кирила Вишинського з-під варти і забезпечити повне дотримання його громадянських прав", - йдеться в заяві партії, оприлюдненій в п'ятницю.

У політсилі наголошують, що представників ЗМІ в Україні продовжують виставляти ворогами держави і розглядати їх як фігури для політичного "розміну".

"При президенті Володимирі Зеленському українські правоохоронні органи і судова система залишаються ворогами номер один для журналістів і незалежних ЗМІ. Режим Порошенка оголосив справжню війну незалежній журналістиці і свободі слова в Україні ... Сьогодні ми змушені констатувати, що навіть після президентських виборів ситуація зі свободою слова в Україні і дотриманням прав журналістів залишається критичною", - заявили в партії.

В "Опозиційній платформі - За життя" зазначають, що свобода журналіста є загрозою "тільки для авторитарних антидемократичних режимів", і мають намір після парламентських виборів повернути країну "на демократичний шлях розвитку". "Ми гарантуємо: ера війни, авторитаризму і диктатури сили в Україні закінчиться! Конституційні права журналістів і всіх українських громадян будуть надійно захищені!", - йдеться в заяві.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА