Політика

Звільненням кількох послів Зеленський продемонстрував турботу про зовнішню політику, вважає екс-заступник міністра закордонних справ Веселовський

Президент України Володимир Зеленський продемонстрував, звільнивши послів у низці держав, що піклується про зовнішню політику, вважає представник України в Європейському Союзі (2008-2010), заступник міністра закордонних справ (2005-2008) Андрій Веселовський.

"У цих указах Зеленського немає ніякого трагізму - це цілком нормальний жест, який довів, що господар - у домі, й він піклується про зовнішню політику... Відкликали тих, хто або вже дуже давно був, або через певні причини продемонстрував свій непрофесіоналізм", - сказав Веселовський в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що посол не може перебувати в іншій державі на своїй посаді більше ніж чотири-п'ять років, оскільки він перестає представляти свою державу. "Він переймається думками й інтересами тієї іншої (держави - ІФ) мимоволі, оскільки вже тривалий час живе в іншому оточенні. Тому ротації послів - це не вигадки, це - необхідність", - пояснив Веселовський.

Як повідомлялося, 19 липня президент України Володимир Зеленський своїми указами звільнив послів України в 11 країнах, зокрема й посла в США Валерія Чалого.

Повний текст інтерв'ю буде розміщено в новинній стрічці та у відкритому доступі на сайті агентства "Інтерфакс-Україна"

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ