15:37 14.08.2019

Відставку Кличка з посади голови КМДА розгляне вже новий Кабмін, зазначають в Офісі президента

2 хв читати
Відставку Кличка з посади голови КМДА розгляне вже новий Кабмін, зазначають в Офісі президента

Питання відставки мера Києва Віталія Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації та ще кількох голів обласних державних адміністрацій розгляне вже новий Кабінет Міністрів України після його формування, зазначають в Офісі президента України.

"Новий склад уряду розгляне питання щодо тих голів обласних державних адміністрацій, призначених за часів Петра Порошенка, щодо яких не може розглянути нинішній уряд", - зазначили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі ОП, коментуючи озвучену в середу позицію Кабміну Володимира Гройсмана стосовно розгляду відставки Кличка з посади голови КМДА.

Раніше в середу прес-секретар прем'єр-міністра Гройсмана Василь Рябчук повідомив, що нинішній склад Кабміну не розглядатиме узгодження звільнення Кличка з посади голови КМДА.

Як повідомлялося, Офіс президента України звернувся до Кабінету Міністрів із проханням внести подання на звільнення голови КМДА Кличка.

У свою чергу Кличко назвав ініціативи з розділення влади в столиці та відсторонення його з посади голови КМДА такими, що суперечать законодавству, й додав, що має намір обстоювати чинний порядок, згідно з яким обраний мер столиці автоматично призначається головою міськадміністрації. Він наголосив, що розділення посад і запровадження у столиці "двовладдя" є антиконституційним.

Пізніше на прес-конференції керівник Офісу президента Андрій Богдан заявив, що до нього приходила людина нібито від одного зі "смотрящих" Києва та пропонувала розділити награбовані бюджетні гроші столиці навпіл, але при цьому не робити кроків для зміни голови КМДА. При цьому Богдан сказав, що не був готовий до такої зустрічі, і йому не вдалося зафіксувати розмову.

25 червня 2014 року мера Києва було призначено головою Київської міської державної адміністрації указом президента України Петра Порошенка. Іншим своїм указом Порошенко звільнив із цієї посади Володимира Бондаренка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА