17:56 14.08.2019

Найбільшу дискусію викликало питання розміщення депутатів у залі, але сварок не було

2 хв читати
Найбільшу дискусію викликало питання розміщення депутатів у залі, але сварок не було

Питання розміщення народних обранців у залі Верховної Ради стало найбільш дискусійним на засіданні підготовчої депутатської групи, однак його розгляд минув конструктивно, до списку традиційних гостей на урочисте відкриття роботи парламенту будуть також додані гості за побажанням політичних сил, розповів координатор другої підгрупи підготовчої депутатської групи Сергій Іонушас ("Слуга народу").

На брифінгу в середу в Києві він повідомив журналістам, що на засіданні підгрупа розглядала три питання, пов'язані з організацією роботи ВР: складання присяги новообраними депутатами, запрошення гостей на урочисте засідання парламенту 29 серпня і розсадження парламентаріїв у залі засідань.

За словами Іонушаса, з питання урочистого засідання домовилися зібрати пропозиції політичних сил до полудня четверга, 15 серпня.

"Найбільш дискусійним було питання розміщення депутатів у залі Верховної Ради. Стосовно цього ми вислухали думку апарату Верховної Ради, який запропонував певний варіант розсадження, були живі дискусії, пов'язані з пропозиціями, які ми отримали під час роботи підгрупи. Домовилися, що протягом сьогоднішнього дня політичні сили проведуть додаткові консультації, і повернемося до цього питання завтра перед засіданням підготовчої депутатської групи", - розповів він.

При цьому Іонушас наголосив, що все відбувалось у конструктивному руслі. "Щоб узгодити позиції, необхідні консультації в ширшому колі... Я не сказав би, що є якісь суперечки. Ні, ми чекали, що наша зустріч буде більш емоційною ... а вона відбувалася конструктивно ... Питання полягає в тому, що деякі позиції нові для нас, і ми отримали їх тільки перед засіданням робочої групи. Тому для відпрацювання цих позицій потрібен час, сподіваюся, що дуже скоро ми прийдемо до єдиної позиції ... Ми не сварилися", - розповів він.

Щодо запрошення гостей на урочисте засідання, то, за словами парламентарія, традиційно є певний перелік гостей, який готується для узгодження групою. "Є певна кількість гостей, регламентована законодавством. Стосовно інших осіб, ми очікуємо пропозицій від інших політичних сил, кого, крім передбачених законодавством, вони вважають за необхідне запросити", - сказав Іонушас.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА