13:18 28.08.2019

Експерти оцінили діяльність Зеленського в перші 100 днів президентства в 3,7 бала за 10-бальною шкалою

2 хв читати
Експерти оцінили діяльність Зеленського в перші 100 днів президентства в 3,7 бала за 10-бальною шкалою

Експертне опитування "100 днів президента Володимира Зеленського", проведене фондом "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва 19-26 серпня, презентовано в середу в Києві.

Згідно з даними дослідження, в якому взяв участь 51 експерт, головний успіх Зеленського в перші 100 днів - розпуск парламенту і подальший успіх партії "Слуга народу" на позачергових виборах до Верховної Ради, що дало змогу сформувати однопартійну більшість.

Експерти також відзначають зовнішньополітичні зусилля президента: перші закордонні поїздки, налагодження контактів із лідерами країн Євросоюзу, Канади, заплановану зустріч із президентом США Дональдом Трампом.

Серед успіхів названо також ініціативи Зеленського щодо мирного процесу на Донбасі: активізація Мінського процесу, зусилля із проведення переговорів у "нормандському форматі", певні зрушення в питанні обміну заручниками.

До невдач президента експерти відносять окремі кадрові призначення та призначення на державні посади за принципом особистого знайомства і лояльності, а не професіоналізму. Те саме стосується і включення людей з неоднозначною репутацією до партійного списку "Слуги народу".

Відзначають експерти і зовнішньополітичні невдачі, зокрема недостатність зусиль із протидії поверненню Росії до ПАРЄ, відсутність ініціативи щодо посиленню санкцій проти РФ за невиконання рішення про звільнення українських моряків і видачу паспортів в окупованому Донбасі.

До невдач також зараховують і стиль його поведінки під час публічних зустрічей у регіонах і неефективність кроків щодо припинення вогню на Донбасі.

Експерти вважають, що основне завдання Зеленського - протистояння агресії Росії всіма дипломатичними методами, зокрема посилення санкцій проти Росії, збереження "антипутінської" коаліції для звільнення Донбасу та Криму, а також визволення українських політв'язнів і полонених.

Для порівняння, перші 100 днів президента Петра Порошенка експерти оцінили в 6,3 бала. Діяльність збіглого згодом Віктора Януковича у 2010 році за аналогічний період експерти оцінили в 2,7 бала.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА