Політика

НАБУ за рішенням суду зареєструвало провадження за фактом можливого правопорушення Порошенком і Клімкіним

Національне антикорупційного бюро України за рішенням суду зареєструвало кримінальне провадження за фактом можливого кримінального правопорушення народним депутатом, п'ятим президентом України Петром Порошенком та екс-главою Міністерства закордонних справ країни Павлом Клімкіним.

"Інформуємо, що постановою слідчого судді Солом’янського районного суду м. Києва Вишняка М. В. від 15 серпня 2019 року посадова особа Національного антикорупційного бюро України, в компетенцію якої входить внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань, зобов'язана внести до ЄРДР відомості про кримінальне правопорушення, вчинене колишнім міністром закордонних справ України і п’ятим президентом України", - повідомили в прес-службі бюро агентству "Інтерфакс-Україна" у відповідь на відповідний запит.

У зв'язку з вищевикладеним, додали в НАБУ, "детектив Національного бюро 23 серпня 2019 року вніс відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань на підставі вищезгаданої постанови Солом’янського районного суду м. Києва".

Як повідомлялося, Солом’янський райсуд Києва зобов'язав НАБУ внести до ЄРДР відомості про кримінальні правопорушення, вчинені, на думку заявника, п'ятим президентом України та екс-главою Міністерства закордонних справ країни.

Згідно з рішенням, до Солом’янського райсуду Києва надійшов позов від певного громадянина, ім'я якого не зазначено (проходить як "ОСОБА 1"), про те, що 15 липня він подав до НАБУ заяву про кримінальні правопорушення, вчинені Клімкіним і Порошенком за ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України. При цьому обставини правопорушення також не розкриваються.

Проте, йдеться в матеріалах справи, відомості про вчинення кримінальних правопорушень до Єдиного реєстру досудових розслідувань НАБУ не внесло.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ