Політика

Британський прем'єр Джонсон порівняв себе з Галком і пообіцяв не допустити нового відтермінування Brexit

Британський прем'єр Джонсон порівняв себе з Галком і пообіцяв не допустити нового відтермінування Brexit

Лондон. 15 вересня. ІНТЕРФАКС - Прем'єр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що не має наміру виконувати заклик парламенту про узгодження нової відстрочки Brexit, і запевнив, що виробити угоду з ЄС про майбутні стосунки цілком можливо.

"Я думаю, що ми доб'ємося свого. Я розмовлятиму з Жан-Клодом (з главою Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером - ІФ) про те, як це можна зробити", - сказав Джонсон в інтерв'ю виданню The Mail on Sunday напередодні запланованих на початок наступного тижня переговорів з Юнкером.

"Я відчуваю впевненість", - додав прем'єр.

"Прем'єр-міністр заявив, що якщо переговори проваляться, то він проігнорує крок Палати представників, що веліла йому домогтися відтермінування Brexit", - пише видання.

При цьому Джонсон провів аналогію між себою і супергероєм коміксів Галком. "Що більше Галк злиться, то сильнішим стає", - попередив глава уряду.

Джонсон додав, що в разі необхідності, як і раніше, готовий до "жорсткого" Brexit - виходу з ЄС без угоди з Брюсселем. Цей процес він порівняв з Галком, що "розриває кайдани".

Вихід Великої Британії з ЄС заплановано на 31 жовтня 2019 року. Британський парламент ухвалив закон, згідно з яким Джонсон, якщо до кінця жовтня не вдасться узгодити угоду про Brexit з ЄС, матиме попросити у Брюсселя тримісячну відстрочку. Однак прем'єр раніше попереджав, що швидше "помре в стічній канаві", ніж проситиме про подібні речі ЄС.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ