12:28 16.09.2019

Богдан не виключає, що балотуватиметься на посаду мера Києва

2 хв читати
Богдан не виключає, що балотуватиметься на посаду мера Києва

Керівник Офісу президента України Андрій Богдан вважає, що вже майже виконав свою функцію на обійманій посаді та не виключив можливості свого балотування на посаду міського голови Києва.

В оприлюдненому у понеділок вранці інтерв'ю Українській службі Бі-Бі-Сі, кажучи про те, чи має команда президента України Володимира Зеленського кандидата на посаду мера Києва, Богдан сказав: "Готового (кандидата - ІФ) немає. Є багато неготових (сміється). Кандидатур багато. Може, я навіть піду".

Відповідаючи на уточнювальне запитання щодо його можливості балотуватися на виборах столичного міського голови, Богдан сказав: "Я ніколи над цим серйозно не задумувався, але от останні події показали, що аудиторія бачить опонентом (нинішнього мера Києва Віталія - ІФ) Кличка Богдана. Я вважаю, що для мене це спуститися на кілька сходинок вниз. З іншого боку, я свою функцію вже майже виконав - як перший ступінь ракети, яка виводить її на орбіту, - я вже її майже вивів. І мені треба зайнятися чимось серйозним".

На прохання навести приклад того, що він вважає серйозним заняттям для себе, Богдан сказав: "Наприклад, вибори мера (сміється). Ні, я жартую, звичайно. Але чому б і ні? (Сміється)".

Водночас глава ОП Зеленського зазначив, що в команді президента ще не визначилися з тим, чи проводити дострокові місцеві вибори на території всієї Україні, чи лише в деяких містах.

"Це дуже довге питання, на яке немає відповіді. Треба розуміти, що таке місцеві вибори, що існують законодавчі обмеження, і, щоб не було хаосу, а він обов'язково буде... У нас позачергові вибори проводяться завжди на термін до чергових - щоб всі ради на території всієї України одночасно перезавантажувались. Якщо зараз робити дострокові, то вони будуть зовсім недалеко від чергових. А чергові у нас швидко (восени 2020 року - ред.)", - сказав Богдан.

У цьому контексті він зазначив, що в команді президента зважують доцільність такого кроку, і поки що напрацювали з цього питання три можливі шляхи дій.

"Експертні групи працюють, ми розробляємо різні проекти законів. Поки що є три шляхи. Яким іти, ми ще не вирішили. Тому я вам ще раз відповідаю: ми, якщо щось робимо, то плануємо далеко наперед. І сюди й Кличко, й усі інші міста, і всі інші наболілі місцеві проблеми. Ми розуміємо, що суспільство просто вимагає перезавантаження влади. Але яким шляхом іти, щоб не дати в штангу по дорозі, ми поки що не вирішили", - сказав Богдан.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА