10:05 17.09.2019

Діяльність президента позитивно оцінюють 70% українців, Кабміну - 45%, ВР - 44%, свідчать результати соцопитування Центру Разумкова

2 хв читати
Діяльність президента позитивно оцінюють 70% українців, Кабміну - 45%, ВР - 44%, свідчать результати соцопитування Центру Разумкова

 Діяльність президента України Володимира Зеленського позитивно оцінюють 70% українців, негативно - 9%, свідчать дані дослідження, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова 6-11 вересня 2019 року.

Діяльність нового складу Кабінету Міністрів позитивно оцінюють 45%, негативно 8% українців, новообраної Верховної Ради 44% і 10% відповідно.

Діяльність фракції "Слуга народу" у Верховній Раді позитивно оцінюють 50%, негативно 11% опитаних, фракції "Європейська солідарність" - 14% і 59% відповідно, фракції "Опозиційна платформа - За життя" - 17% і 54%, фракції "Батьківщина"- 23% і 44%, фракції партії "Голос" - 23% і 35%, депутатської групи "За майбутнє" - 9% позитивно і 28% негативно.

57% опитаних вважають, що події в Україні розвиваються в правильному напрямі, 17% - що події розвиваються в неправильному напрямі. 41% респондентів дотримуються думки, що Україна здатна подолати наявні проблеми і труднощі протягом найближчих декількох років, 40% - що здатна подолати в більш віддаленій перспективі, й лише 6% - що не здатна їх подолати. 62% опитаних вважають, що діяльність нової влади приведе до поліпшення ситуації в країні, 7% - що її діяльність спричинить погіршення ситуації, 15% - що вона суттєво не змінить ситуацію в країні.

Серед державних і громадських інститутів найчастіше довіра виражається до президента України (йому довіряють 79% опитаних), Збройних сил України (74%), волонтерських організацій (69%), Державної служби з надзвичайних ситуацій (64%), Національної гвардії України (64%), Церкви (63%), Державної прикордонної служби (63%), добровольчих батальйонів (62%), уряду України (57%), Верховної Ради (57%), ЗМІ України (56%), громадських організацій (52% ), Національної поліції (51%).

Недовіра частіше висловлюється ЗМІ РФ (не довіряють їм 80% опитаних), судовій системі загалом (72%), місцевим судам (66%), комерційним банкам (65%), політичним партіям (63%), прокуратурі (61%), Верховному Суду (59%), Конституційному Суду України (56%), державному апарату (чиновникам) (55%), Національному антикорупційному бюро України (54%), Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (53%), Нацагентству з питань запобігання корупції (52% ), Нацбанку України (51%), антикорупційному суду (50%), профспілкам (49%).

Під час дослідження було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму й окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за основними соціально-демографічними показниками. Вибірка опитування будувалася як багатоступенева, випадкова із квотним відбором респондентів на останньому етапі. Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА