Політика

Київ не став підписувати в Мінську "формулу Штайнмайєра"

Представники української делегації відмовилися від закріплення на папері "формули Штайнмайєра", повідомило "Інтерфаксу" (Interfax.ru) інформоване джерело.

"Українська делегація під час зустрічі контактної групи в Мінську відмовилася закріплювати на папері й підписувати "формулу Штайнмайєра", мотивуючи це тим, що цей документ не передбачено мінським комплексом заходів", - поінформувало джерело.

Київ наполягає на першорядному переданні йому під контроль ділянки кордону з Росією на Донбасі, а також роззброєнні формувань ДНР/ЛНР. "Лише після цього Київ пропонує провести вибори", - заявило джерело.

"Формула Штайнмайєра" названа по імені чинного президента ФРН, у минулому голови МЗС Німеччини Франка-Вальтера Штайнмайєра. Вона передбачає, що до виборів закон про особливий статус Донецька та Луганська застосовуватиметься на тимчасовій основі, а після виборів і після виходу остаточної доповіді БДІПЛ ОБСЄ з визнанням про те, що ці вибори відбулися відповідно до демократичних принципів, закон набуває остаточної юридичної сили.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ