20:27 18.09.2019

Кучма заявив у середу в Мінську, що реалізація "формули Штайнмаєра" можлива лише за умови виконання низки пунктів

2 хв читати
Кучма заявив у середу в Мінську, що реалізація "формули Штайнмаєра" можлива лише за умови виконання низки пунктів

Представник України Тристоронній контактній групі з Донбасу Леонід Кучма заявив у середу в Мінську, що реалізація "формули Штайнмаєра" можлива лише за умови виконання низки пунктів, повідомила прес-секретар Кучми Дарка Оліфер.

"Представник України в ТКГ зазначив, що українська сторона не має принципових заперечень по суті т. зв. формули Штайнмаєра про місцеві вибори. Однак реалізація цієї формули можлива лише за умови виконання наступних пунктів: повне припинення вогню; забезпечення ефективного моніторингу СММ ОБСЄ на всій території України; виведення з території України збройних формувань іноземних військ і військової техніки; розведення сил і засобів уздовж усієї лінії зіткнення; забезпечення роботи Центральної виборчої комісії України, українських політичних партій, ЗМІ та іноземних спостерігачів; встановлення контролю над непідконтрольною Україні ділянкою українсько-російського кордону та виконання інших пунктів, передбачених українським і міжнародним законодавством та Мінськими угодами", - написала Оліфер на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Вона також зазначила, що українська сторона "підтвердила готовність до розведення сил і засобів у районі Золотого і Петрівського". Водночас російська сторона "заблокувала визначення можливої дати розведення - така позиція ставить під загрозу безпекову ситуацію на цих ділянках".

За словами Оліфер, під час засідання в середу досягнуто значного прогресу щодо взаємного одночасного звільнення утримуваних осіб.

Крім того, обговорено перебіг відновлення мосту в Станиці Луганській, а в соціально-економічній підгрупі працюють над забезпеченням життєдіяльності інфраструктури Донбасу та підготовкою до холодної пори року.

Представник "ЛНР" Владислав Дейнего заявив у Мінську, відповідаючи на запитання "Інтерфаксу" (Interfax.ru), що питання обміну полоненими надалі обговорюють. "Списки уточнюються. Київ готовий розглядати альтернативні підходи до питання процесуального очищення затриманих, яких тримають на українській території. Сподіваюся, на наступному засіданні контактної групи ми побачимо конкретику в питанні обміну полоненими", - сказав Дейнего.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА