11:17 19.09.2019

Кличко звернувся до ВР щодо розпуску Київради та призначення дострокових виборів у Києві

2 хв читати
Кличко звернувся до ВР щодо розпуску Київради та призначення дострокових виборів у Києві

 Міський голова Києва Віталій Кличко звернувся до парламенту щодо розпуску Київради, яка знову не зібрала кворуму для сесії, і призначення дострокових виборів у столиці.

"Сьогодні ми бачимо, що в залі немає кворуму. Тобто працювати готові не всі. Тому я звертаюся до парламенту щодо розпуску Київради VIII скликання та призначення дострокових виборів у Києві!" - заявив Кличко в четвер після того, як Київрада не зібрала кворуму для проведення чергової сесії, повідомила прес-служба мера.

Він нагадав, що у вівторок, 17 вересня, під час консультацій із лідерами усіх фракцій Київради було досягнуто домовленостей про проведення сесії цього четверга. "Всі говорили про готовність зібратися задля вирішення гострих питань для міста", - наголосив міський голова.

Кличко зазначив, що нині необхідно ухвалювати важливі для столиці та киян рішення щодо соціальних виплат, зарплат для транспортників, надбавок для педагогів. Крім того, наближається опалювальний сезон і "є нагальні питання підготовки до нього".

"Треба працювати і над бюджетом Києва на наступний рік. Це ті питання, які необхідно вирішувати невідкладно! Але все робиться для дестабілізації ситуації в столиці. У результаті страждатимуть кияни! І це мене хвилює найбільше", - заявив мер Києва.

Як повідомлялося, група народних депутатів від "Слуги народу" 13 вересня зареєструвала в парламенті законопроект №2143 про внесення змін до закону "Про столицю України - місто-герой Київ", який, зокрема, передбачає проведення позачергових виборів київського міського голови і депутатів Київської міської ради (8 грудня 2019 року). Цей документ включено до порядку денного сесії парламенту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА