Політика

Порошенко: Кремль замість виконання Мінських угод намагається закріпити контактну лінію, перетворюючи її фактично в кордон

 П'ятий президент України, народний депутат (фракція "Європейська солідарність") Петро Порошенко наголошує, що Росія замість виконання умов із безпеки Мінських угод прагне закріпити контактну лінію, перетворюючи її фактично в кордон.

"Мінські домовленості передбачають низку безпекових умов, які має виконати Росія. П'ять років тому РФ зобов’язалася поважати лінію від 19 вересня 2014 року, відвести озброєння, створити вільну від важкої зброї зону навколо Маріуполя, вивести збройні сили та військову техніку з окупованого Донбасу. Замість добросовісного виконання безпекового компонента Кремль нав’язує політичні вимоги і прагне закріпити фактичну контактну лінію, перетворюючи її у де-факто кордон", - написав Порошенко на своїй сторінці у Facebook у четвер.

На його думку, якби Росія насправді прагнула до відновлення миру на Донбасі, то першим сигналом мало б стати відновлення лінії від 19 вересня 2014 року, "замість закріплення плацдарму для подальшого наступу".

"Ми маємо вимагати виконувати Москвою взяті зобов'язання, тримати та, у разі потреби, зміцнювати режим санкцій, консолідувати проукраїнську міжнародну коаліцію", - підсумував Порошенко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ