13:35 19.09.2019

У ВР буде 90 днів для рішення після офіційного звернення Кличка про дострокові вибори в Києві, зазначають у "Слузі народу"

2 хв читати
У ВР буде 90 днів для рішення після офіційного звернення Кличка про дострокові вибори в Києві, зазначають у "Слузі народу"

 Усні заяви мера Києва Віталія Кличка про дострокові вибори в столиці не можуть бути предметом обговорення у Верховній Раді, заявляють у фракції "Слуга народу" і зазначають, що очікують офіційного звернення до парламенту.

"Усні новини із сайтів, на жаль, для нас не є підставою, щоб про це навіть говорити в комітеті. Очікуємо офіційного звернення. Якщо воно буде процедурно правильно подано до Верховної Ради, далі воно надійде до комітету. Ми будемо в комітеті визначатися", - сказав перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко журналістам у кулуарах парламенту в четвер.

Він уточнив, що наступне засідання комітету з питань організації державної влади та місцевого самоврядування, який є головним у цьому питанні, відбудеться 1 жовтня.

"Якщо він встигне до цього подати (подання - ІФ). Можливо, включимо до порядку денного комітету. Можливо, не включимо. У нас є 90 днів на ухвалення цього рішення", - пояснив Корнієнко.

Як повідомлялося, в четвер, 19 вересня, Кличко заявив, що звернувся до парламенту щодо розпуску Київради, яка знову не зібрала кворуму для сесії, і призначення дострокових виборів у столиці.

"Сьогодні ми бачимо, що в залі немає кворуму. Тобто працювати готові не всі. Тому я звертаюся до парламенту щодо розпуску Київради VIII скликання та призначення дострокових виборів у Києві!" - заявив Кличко в четвер після того, як Київрада не зібрала кворуму для проведення чергової сесії, повідомила прес-служба мера.

Група народних депутатів від "Слуги народу" 13 вересня зареєструвала в парламенті законопроект №2143 про внесення змін до закону "Про столицю України - місто-герой Київ", який, зокрема, передбачає проведення позачергових виборів київського міського голови і депутатів Київської міської ради (8 грудня 2019 року). Цей документ включено до порядку денного сесії парламенту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА