Політика

Нардеп "Слуги народу" Ткаченко виступає за проведення дострокових виборів і Київради, і мера

Народний депутат із фракції "Слуга народу" Олександр Ткаченко здивований заявою мера Києва Віталія Кличка про дострокові вибори депутатів Київської міської ради і виступає за дострокові вибори також і мера столиці.

"Якщо йдеться про дострокові вибори, я - за. Але за дострокові вибори одночасно і мера, і Київської ради на базі того закону про столицю, який нині вноситься до порядку денного на обговорення", - сказав він журналістам у Києві в четвер.

"По-перше, стосовно заклику Кличка - його має розглядати Верховна Рада, і запит має надійти. По-друге, я трохи здивований, чому в цьому списку немає самого мера. Тому що той факт, що Київська рада не може зібратися протягом більш ніж 100 днів, свідчить про те, що існує недовіра не лише з боку значної частини киян, а й з боку депутатів Київради", - пояснив нардеп.

При цьому Ткаченко зазначив, що проведення дострокових виборів у Києві залежатиме від результатів обговорення законопроекту про столицю.

Як повідомлялося, 19 вересня народні депутати підтримали включення до порядку денного сесії законопроекту (№2143) про внесення змін до закону України "Про столицю - місто-герой Київ".

Група народних депутатів від "Слуги народу" ініціювала законопроект №2143 про внесення змін до закону про столицю. Зареєстрували його 13 вересня. Документ передбачає проведення 8 грудня місцевих виборів у Києві. Цим законопроектом пропонується законодавчо закріпити функціонування районних рад у Києві, скоротити максимальну кількість депутатів місцевих рад до 84 осіб та уповноважити голову Київської міської державної адміністрації опротестовувати акти місцевого самоврядування столиці.

Також 19 вересня міський голова Києва Віталій Кличко звернувся до парламенту щодо розпуску Київради, яка знову не зібрала кворуму для сесії, та призначення дострокових виборів у столиці.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ