17:22 21.09.2019

Трамп про телефонну розмову з Зеленським: не було сказано нічого неправильного

1 хв читати
Трамп про телефонну розмову з Зеленським: не було сказано нічого неправильного

Президент США Дональд Трамп заявив, що в телефонній розмові з президентом України Володимиром Зеленським не було сказано нічого протизаконного.

"Фейкові медіа та їхній партнер, Демократична партія, хочуть триматися якомога далі від вимоги Джо Байдена (колишній віце-президент США Джо Байден - ІФ), щоб український уряд звільнив прокурора, який розслідував (справу) його сина, або вони не отримають дуже велику кількість грошей США. Таким чином вони сфабрикували історію про мене і чудову звичайну розмову, яка була у мене з новим президентом України", - написав Трамп у своєму мікроблозі в Твіттері в суботу.

За його словами, не було сказано нічого, "що було б неправильним, але вимога Байдена, з іншого боку, була повною катастрофою".

Раніше Байден закликав Трампа оприлюднити розшифровку (стенограму) розмови з Зеленським. Такий заклик відбувся після того, у ЗМІ з'явилася інформація про те, що американський розвідник написав скаргу на американського президента через "тривожну обіцянку" іноземному лідеру (може йтися про Україну і її президента).

Байден зазначив, що Трамп "використовує вплив і ресурси Сполучених Штатів для тиску на суверенну державу – партнера, яка досі зазнає прямого нападу з боку Росії, змушуючи Україну порушувати верховенство права і сподіваючись отримати з цього політичну вигоду".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА