08:52 23.09.2019

Помічник Зеленського Єрмак: ми не допустимо федералізації України і втрати територій, але хочемо припинити війну і реінтегрувати Донбас

2 хв читати

Президент України Володимир Зеленський і нинішня українська влада ніколи не підуть на федералізацію країни і втрату територій, а мають намір припинити війну і реінтегрувати Донбас до складу України, яка повинна бути єдиною, підкреслює помічник глави держави Андрій Єрмак.

"Ми точно ніколи не допустимо федералізації нашої країни. Ми точно ніколи не допустимо втрати наших територій. Ми точно хочемо припинити війну. Ми точно хочемо реінтегрувати Донбас в Україну. Ми точно хочемо, щоб Україна була єдина. І ось на цих основних засадах будується весь переговорний процес", - сказав він в інтерв'ю "Лівому берегу", відповідаючи на питання про те, на що готовий піти президент Зеленський і його команда для припинення війни на Донбасі.

Єрмак зазначив, що якщо взяти ті ж Мінські угоди, то в такому вигляді, як вони були підписані, він би їх не підписував.

"Я розумію, що зараз найлегше критикувати, і що альтернативи їм не з'явилося. Але ми зібрали велику кількість експертів і, базуючись на тому, що вже існує, виробили свою позицію", - сказав він.

Єрмак очікує, що вихід з ситуації, що склалася, який знайде Зеленський і його команда, "здивує в хорошому сенсі слова навіть найбільших скептиків".

Помічник Зеленського вказав, що "формула Штайнмаєра", активно обговорювана останнім часом, передбачає, що о 20:00 у день місцевих виборів в ОРДЛО почне діяти закон, що регулює особливий статус цих територій. Спочатку на тимчасовій основі, і тільки після того, як місія спостерігачів ОБСЄ виносить свій вердикт, що вибори відбулися і пройшли відповідно до всіх міжнародних норм і законодавства України, цей закон набуває чинності на постійній основі.

"Нічого більше. Всі інші питання будуть врегульовані іншими законами, які будуть винесені на голосування до Верховної Ради з дотриманням усіх необхідних процедур і природно з можливістю публічного громадського обговорення", - пояснив він.

Єрмак також заявив, що "особливий статус Л / ДНР не є предметом переговорів ні в Мінську, ні в "нормандському" форматі, навіть не обговорюється".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА