11:52 23.09.2019

Глава МЗС України вважає, що на Зеленського не чинили тиску під час телефонної розмови з Трампом

2 хв читати
Глава МЗС України вважає, що на Зеленського не чинили тиску під час телефонної розмови з Трампом

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко вважає, що на президента України Володимира Зеленського не чинили жодного тиску під час телефонної розмови з президентом США Дональдом Трампом, яка відбулася наприкінці липня.

"Якщо хтось вважає, що на нашого президента здійснювали тиск, вони мають це визначити. Я знаю, про що була розмова, і я гадаю, що ніякого тиску не було. Розмови бувають різні, лідери мають право обговорити усі існуючі проблеми. Ця розмова була довгою, дружньою і стосувалася багатьох питань", - сказав він в інтерв'ю "Громадському".

На його думку, протистояння, в яке Україну намагаються втягнути, усі підозри, що "Україна допомагала демократам, не хотіли, щоб президентом був Трамп" - це результат "неповної інформованості".

"На превеликий жаль, ми втратили багато в темпі нашого розвитку. Люди, які займаються українсько-американськими відносинами, розуміють, що ми завжди намагалися цінувати допомогу від обох партій. Це гарантувало нам, що зі зміною адміністрації у нас не зміняться пріоритети у відносинах із США. Справді американські президенти підтримували нас, і ми цінуємо підтримку Конгресу. Але це не означає, що хотіли би допомогти, і навіть могли би в теорії допомогти одній з партій", - наголосив Пристайко.

Глава МЗС також зазначив, що Україна - незалежна держава, "у нас є свої таємниці". "Президент має право говорити з іншим президентом так, щоб ця розмова залишилася нікому не відомою. Це єдина передумова, лідери все ще обмінюються між собою важливою і часто чутливою інформацією. Американські слідчі мають повне право звертатися до США, діставати цю інформацію", - зазначив він.

Говорячи про зустріч помічника Зеленського Андрія Єрмака у липні з приватним адвокатом Трампа Рудольфом Джуліані, Пристайко сказав, що нічого дивного у цьому немає. "Єрмак - теж адвокат. Я не бачу протиріччя. Він - радник президента та його помічник. Якщо для конкретних повноважень або питань використовується менш формальний механізм, ніж МЗС, це нормально, так усі роблять. Єдине, що відрізняє нашу теперішню ситуацію від багатьох попередніх, - ми з Андрієм Єрмаком постійно перебуваємо в дуже близькій комунікації", - пояснив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА